Met de camera de wind in

February 21, 2019

De kleur en geur van de polder, de weidsheid ervan. Ik hou van de unieke sfeer van Flevoland en het agrarische leven. Je zou kunnen zeggen dat we dat met elkaar gemeen hebben, mijn opdrachtgever Windplanblauw en ik!

Want sinds jaar en dag ben ik de vaste fotograaf van Windplanblauw. ‘Hofleverancier’ noem ik het ook wel eens gekscherend. Want als er iets gefotografeerd moet worden dat met het nieuwe windpark te maken heeft, ben ik van de partij!

Twee liefdes komen samen

Ik hou van groen, de weilanden en de natuur in al zijn puurheid. Maar tegelijkertijd klopt mijn hart ook voor mooie architectuur. Mooie bouwwerken, kleuren en de lijnen die er vanuit bepaalde hoeken ontstaan. Het fotograferen van windmolens in de polder is dan ook alsof er twee van mijn liefdes samenkomen!
 

Je rijdt er misschien vaak onopgemerkt langs, maar je kunt je voorstellen dat een windmolen een heel interessant object is. Het heeft een bijzondere vorm en is natuurlijk heel imposant als je ernaast staat. Daar sta ik dan: met de camera in mijn handen, mijn voeten in de aarde en de wind in mijn haren te doen waar ik van hou. “Ik heb de beste baan van de wereld,” denk ik dan.

Mensen en meetings
Maar natuurlijk speelt niet alles zich op de polderklei af. Er zijn ook netwerkbijeenkomsten of open dagen die ik voor Windplanblauw in beeld mag brengen. En dat vind ik minstens zo leuk om te doen. Want ik zie het echt als een kunst om situaties en mensen op de juiste momenten vast te leggen. In beweging of stilstaand, precies zoals ze zijn. Ik wil dat iemand met een enkel beeld kan begrijpen wat er zich op dat moment afspeelde. Een verhaal vertellen eigenlijk! En dat je de sfeer proeft, alsof je erbij was.

Lezen en schrijven (en fotograferen!)
We werken al geruime tijd samen, Windplanblauw en ik. Dus ondertussen weten we heel goed wat we van elkaar verwachten. Ik ken de stijl waar ze naar op zoek zijn en zij weten heel goed wat ze van mij kunnen verwachten. We hebben ondertussen aan een half woord genoeg!

 

 

 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

May 2, 2019

February 21, 2019

September 10, 2016

September 5, 2016

July 9, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 Sandra Cryns-Hop PHOTOGRAPHY
Privacyverklaring